پیام آفتاب: کودتای هفت ثور سال ۱۳۵۷ هجری شمسی (=۲۷ اپریل ۱۹۸۷ میلادی) را نمیتوان به تنهایی و جدا از کودتای ۲۶ سرطان سال ۱۳۵۲ و تجاوز ارتش سرخ شوروی به افغانستان در ششم جدی سال ۱۳۵۸، مورد بررسی قرار داد.
آقای شیخ محسن ساجدی که در هرات بیشتر به عنوان «شیخ محسن» معروف هستند در روز بیست و چهارم حوت/اسفند سال ۱۳۵۷ همراه قیام کنندگان هراتی بودند که مجروح شدند و سپس در پنج حمل/فروردین ۱۳۵۸ به زندان هرات برده شدند و تا ...
یکی از نخستین قیامها علیه رژیم کمونیستی، قیام ۲۴ دلو (بهمن) ۱۳۵۷ در ولسوالی دره صوف بود که باشندگان این ولسوالی به فتوای علما و روحانیون محل و بدون آن که از سوی حزب و گروه و تشکیلات خاصی سازماندهی شده باشند، در ...
[در اواخر دهه شصت و اوایل دهه هفتاد خورشیدی] اختلاف داخلی رژیم کابل روز به روز بیشتر گردید و جناحهای مختلف حزب وطن با جناحهای مختلف مجاهدین تماس گرفتند.
هنوز ۲۴ ساعت از سقوط رژیم کمونیستی نگذشته بود که درگیری در کابل بین نیروهای احمد شاه مسعود، ژنرال دوستم و ژنرال مؤمن از یک سو و حزب اسلامی و جناح خلق رژیم کمونیستی از سوی دیگر آغاز شد.
تندرویها و تقاضاهای روزافزون رفقای کمونیست محمد داوود، روابط آنها را با وی تیره ساخت تا این که داوود خان اقدام به تصفیهٔ تدریجی کمونیستها از کابینه نمود.
هنوز یک سال از حکومت موسی شفیق نگذشته بود که محمد داوود خان با یک کودتای نظامی به کمک کمونیستها در ۲۶ سرطان (= تیر ماه) سال ۱۳۵۲ رژیم سلطنتی را سرنگون ساخت و به جای آن جمهوری اعلام کرد.
هنوز چند ماهی از عمر رژیم تره کی نگذشته بود که ملت مسلمان افغانستان در گوشه و کنار این کشور قیام کردند. مهمترین این قیامها، قیام ۲۴ حوت (=اسفند) هرات در سال ۱۳۵۷ و قیام چند اول در سوم سرطان (=تیر ماه) سال ۱۳۵۸ ...
بعد از نادر شاه، پسرش محمد ظاهر، پادشاه افغانستان شد، اما به دلیل کم سن بودن او، قدرت در دست عمویش سردار محمد هاشم خان که مقام صدارت را به عهده داشت قرار گرفت.