او عالم وارسته و پارسا و مجاهد بزرگ و آغازگر جهاد مسلحانه علیه روسها در صفحات مرکزی افغانستان و مؤسس و رئیس اولین حکومت خود مختار اسلامی در قلب حاکمیت رژیم مارکسیستی بود.
مرحوم آیت الله سید محمد علی عالمی فرزند مرحوم آیت الله سید حسین عالم بلخابی از طرف پدر به سادات حسینی و از طرف مادر به سادات موسوی میرسد.
ایشان در سال ۱۳۰۲ هجری شمسی در شهرستان بلخاب قریه دهن شیر در خانواده علم و فرهنگ دیده به جهان گشود.
پدر ایشان از علمای بنام منطقه و بنیانگذار حوزات علمیه در مناطق مختلف افغانستان از جمله حوزه علمیه عالمیه ...
سید رستم اکبری فرزند سید علی اصغر، در سال 1339 هجری شمسی در درۀ سنگلاخ در یک خانوادۀ متدین به دنیا آمد. در سال 1344 ساکن منطقۀ افشار سیلو در شهر کابل شد و بعد از پایان دورۀ ابتدایی مکتب به کارهای اقتصادی مشغول شد. او در سال 1358 عضو کلپ میوند در رشتۀ تکواندو، تحت نظر استاد همایون شد. استاد همایون دارای کمربندسیاه بوده و در چهار راهی ملک اصغر ...
شیهان سیدمهدی حسینزاده، در شهر تهران دیده به جهان گشود. پدرش سیدحسین حسینزاده، جوان متدین، متعهد و از مجاهدین پایگاه امام حسین (ع) در درهٔ سنگلاخ، از توابع ولایت میدان وردک، بود که در سال ۱۳۶۳ مجبور شد که به جمهوری اسلامی ایران هجرت کند و در تهران مانند سایر مهاجرین با تحمل مشکلات مشغول به کار شود.
سید مهدی از ابتدای نوجوانی به ورزش ...
او يكي از پر فروغترين اختران حوزه تشيع بود كه عمر پربركت خويش را در عالم هجرت براي كسب دانش و نشر فرهنگ اهل بيت ـ عليهم السلام ـ سپری کرد و در تاریخ 30 جدی/دی 1331 چشم از جهان فرو بست.
شهید احسانی، در سال 1328 ه.ش در دهکده ای بنام خیرو ، از توابع المیتو، در خانواده علم و سیادت چشم به جهان باز کرد. تولد وی به خانواده شادی و شعف غیر قابل وصفی بخشید؛ چرا که سید محمد اکبر بعد از سالیان دراز که صاحب فرزند نمی شد، اینک خداوند با فاصله کوتاهی دومین فرزند پسر را نیز به او عنایت کرده بود. پدر به عشق جد و مولایش امیر المؤمنین(ع)، اسم او را ...
شهید سید مصطفی کاظمی در طی دوران نمایندگی خویش، صادقانه وبا تمام توان تلاش ورزید و نظریات و طرح های سازنده ی خود را در مسایل سیاسی و اقتصادی به صراحت و دقت ابراز می داشت که این خصوصیت شهید کاظمی، زبانزد خاص و عام می باشد.
آیت الله سید ابوالحسن فاضل یکی از همین ستارههای علم و دانش بود که با هدف مشارکت در جهاد و مبارزه علیه اشغالگران شوروی و دست نشاندگان آنها و خدمت به جامعه افغانستان وارد میدان سیاست گردید غافل از اینکه میدان سیاست در افغانستان به قدری کثیف و آلوده است و رندان گرگ صفت به دلیل به خطر افتادن موقعیت و جایگاه خود هرگز مجال عرض اندام و فرصت خدمت به او را ...
سید حسین حسینى دره صوفی در سال ۱۳۲۹ هـ.ش در «کمج» از روستاهاى شهرستان درّه صوف، از توابع ولایت «سمنگان» دیده به جهان گشود. او در کودکى یتیم شد و زیر نظر عمویش، سید حسن آخوند - مؤسس مدرسه امام صادق علیهالسلام واقع در کمج - پرورش یافت.
استاد معتقد بود انقلابهای اجتماعی و دگرگونیهای سیاسی تا زمانی که بر مبنای تحولات ذهنی و دگرگونی سلوکی و وجدانی استوار نباشد، ثمربخش و سازنده نمیباشند.
دربارهٔ شهرت و اهمیت شعر ظهیرالدین فاریابی در عهدِ خود و روزگارِ پس از مرگش، شاید این اشارهٔ دولتشاه سمرقندی، تذکرهنویس نامدار سده دهم هجری، بهترین گواه باشد. وی در «تذکرة الشعرا» نوشتهاست که در بابِ خواجه ظهیرالدین بزرگان گفتهاند، بیت: «دیوان ظهیرِ فاریابی / در کعبه بدزد اگر بیآبی».
شمسیه میگوید: «از صنف نهم بود که تصمیم گرفتم یک داکتر خوب شوم. یکی از جذابیتهای داکتر بودن برایم این است که یک داکتر باعث نجات جان انسانها میشود آن هم بدون در نظرداشت اینکه طرف مقابلش از کدام نژاد است و بدون هیچ نوع تعصبی به زنده بودن و نفس انسان احترام دارد و برای نجات جانش کوشش میکند.»
آقای عمرانی در مقاومت مردمی علیه طالبان و اشغالگران عربی و پاکستانی نقش داشته و در مقاومت ۶ ماهه مردم سنگلاخ علیه طالبان از فرماندهان جبهه علیه طالبان بودند.
نزدیک به سه دهه از رحلت بنیانگذار ومعمارکبیر انقلاب اسلامی ومصلح عظیم امت اسلامی میگذرد ولی همچنان محبت وی درقلوب مسلمانان و آزادی خواهان جهان با حرارتی بیش از گذشته زنده و جاودانه میباشد. وقتی به دنبال علت این جاودانگی بگردیم شخصیت عظیم در مرور زندگی ایشان متبلور میشود. شخصیتی که درعرصه دین و عرفان، سیاست و اخلاق و… نمود عینی و خارجی دارد.