اکنون که در روزهای پایانی قرن 14 و در آستانه ورود به قرن 15 شمسی قرار داریم نیاز به صلح و امنیت در افغانستان بیش از پیش احساس می شود زیرا که مردم دیگر توان تداوم خشونت و بحران در کشور را ندارند و بحران افغانستان نباید به قرن 15 کشیده شود.
اگر با دقت به بررسی ریشهها و عوامل بحران افغانستان نیم نگاهی بیندازیم به وضوح در مییابیم که بحران افغانستان ریشه در تبعیض، بیعدالتی و انحصار قدرت دارد که موجب نارضایتی عمومی و خلق بحران گردیده است.
لویه جرگه یک سیستم کهنه و فرسوده قدیمی است که در شرایط حاضر نمیتواند کارایی لازم را داشته باشد و بحران مشروعیت را حل نماید زیرا که افراد شرکت کننده در لویه جرگه منتخب مردم نیستند.
شکست نظامی اتحاد جماهیر شوروی در افغانستان در نتیجه پایمردی و مجاهدت مردم افغانستان آغازی برای فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق گردید وگرنه ممکن بود در صورت موفقیت در اشغال افغانستان و ضمیمه کردن آن به خاک اتحاد جماهیر شوروی گام بعدی پاکستان باشد.
انتظار می رفت که با به قدرت رسیدن مجدد طالبان در افغانستان که متحد پاکستان است این سیاست دوگانه پایان یابد اما از قراین چنین پیداست که باز هم سیاست دوگانه اسلام آباد در قبال افغانستان ادامه دارد.
به هرحال حتی اگر طالبان را هم برای پناه دادن به اسامه بن لادن مقصر بدانیم بازهم این دلیل نمی شود که تاوان و غرامت کشته شدگان مرکز تجارت جهانی را مردم افغانستان بپردازد زیرا که مردم افغانستان در آن هیچ نقشی نداشته اند.
بدون شک ایدئولوژی و نرمافزار شکلگیری انقلاب در ایران، دین و آموزههای دینی همچون مبارزه با ظلم، عدالت طلبی، آزادیخواهی، استکبار ستیزی و شهادت طلبی بودهاست.
این پیوند عمیق میان امام و امت باعث شد که مردم تا پای جان از آرمانهای امام وانقلاب دفاع نماید و از هیچ تهدید و فشار و حتی شهادت نهراسد و میدان را خالی نکند تا انقلاب اسلامی به پیروزی برسد و همه باهم و یک صدا شعار یا مرگ یا پیروزی را سر دهند.
همدلی، هماهنگی و پیوند عمیق معنوی میان امام و امت و اطاعت امت از دستورات و حمایت از اقدامات امام پیروزی انقلاب اسلامی در دلو/بهمن 1357 را به ارمغان آورد.
ویژگیهای برجسته امام خمینی(ره) جایگاه ایشان را در میان مردم به عنوان رهبر انقلاب تثبیت کرد و همه یک صدا دور محور او جمع شدند که علی رغم بسیاری از موانع و توطئه ها، توانستند انقلاب را در مسیر پیروزی هدایت نموده و به پیروزی برساند.
امام خمینی(ره) تمام ویژگیهای فردی و اخلاقی یک انسان کامل و یک رهبر مذهبی را دارا بود اما انچه که اورا در میان رهبران جهان برجسته تر نمود و به یک رهبر کاریزما و بینظیر تبدیل ساخت سه ویژگی مهم بود.
به جرأت میتوان ادعا کرد که در نتیجه تأثیرات انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی، مسلمانان سراسر جهان به یک زبان و افکار تازه سیاسی برای همدلی و اتحاد دست یافتند.
. بیداری امت اسلامی و امید به پیروزی از مهم ترین دستاوردهای نهضت امام خمینی(ره) به شمار می رود.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی در ایران و استقرار نظام جمهوری اسلامی در این کشور بذرهای امید شروع به جوانه زدن نموده و نهضتهای آزادی بخش در دنیای اسلام جان دوباره گرفت.
امام خمینی با هوشمندی و شناخت دقیق مقتضیات زمان و درک درست از شرایط منطقه و جهان نظام اسلامی را پایه گذاری و رهبری نمود تا آن را از توطئهها و گزند دشمنان اسلام مصئون نگهدارد.
از آنجا که معیار مشخصی برای انتخاب نمایندههای مردم برای شرکت در لویهجرگه وجود ندارد و افراد از طرف حکومت گزینش و دعوت می شوند خود لویهجرگه نیز مشروعیت ندارد تا بتواند با یک جرگه و سیستم نا مشروع به یک حکومت مشروعیت ببخشد.