گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
زیربخش ها
گزیده ای از اخبار
رابطه افغانستان و ایران پستی و بلندیهای فراوانی داشته. فرهنگ، تاریخ و زبان مشترک این دو همسایه زیر سایهی سیاست، روابط افغانستان با امریکا، وضعیت مهاجران افغان در ایران و رابطهی ایران با طالبان قرار گرفته. ایران طرفتار جمهوریت است یا دوست طالبان؟ سیاست اصلی ایران در برابر افغانستان چیست؟ تصمیمگیرندهی ...
باخت دونالد ترامپ در خارج از این کشور برای کسی به اندازه دو نفر سخت و تلخ نبود: بنیامین نتانیاهو و محمد بن سلمان. زیرا میدانند بایدن کسی نیست که چشم بسته یا در ازای قراردادهای وسوسه کننده و تمجیدهای اغواگر با سیاستهای و اقدامهای افراطی آنها همراهی کند.
مسئله کشمیر یکی از بحرانهای منطقه شبه قاره هند است که به واسطه اتفاقات و حوادثی که در آن توسط ارتش و نیروهای امنیتی هند رخ میدهد، هر از چند گاهی به سطح اخبار منطقه بدل میشود.
تحلیلگر مسائل افغانستان ضمن مثبت دانستن تلاشها برای آغاز مذاکرات بین الافغانی، گفت: مهمترین مسئله در این مسیر اقدامات آمریکا است، چراکه ممکن است در آینده با کارشکنی، به دنبال سهمخواهی از این اتفاق باشد.
سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در دوحه میگوید تلفات به غیرنظامیان از طرف ما انجام نمیشود بلکه از طرف حکومت کابل است. ما سلاح سنگین نداریم. این دولت است که به توپخانه و هواپیماهای جنگی مجهز است.
آمریکا از ترس فروپاشی کابل، هدایت طالبان به سمت مذاکرات بینالافغان را در دستور کار دارد/ خروج کامل واشینگتن از افغانستان، شایعه محض است
سفیر پیشین ایران در افغانستان دربارهٔ سفر سرپرست وزارت امور خارجه افغانستان به ایران گفت: البته او از قبل نیز نگاه مثبتی نسبت به روابط دو کشور داشت. شاید یکی از دلایل این سفر تقویت روابط دیپلماتیک بین دو کشور است، زیرا مقامات دو کشور در سالهای اخیر سفرهای جدی به کشورهای یکدیگر نداشتند
کارشناس مسائل افغانستان در مورد سفر هیئت افغانستانی به ایران اظهار داشت: با سفر هیئت عالیرتبه افغانستان به ایران، تلاش دشمنان برای ایجاد اختلاف در روابط دو کشور ناکام ماند. طی دو ماه گذشته حوادثی برای برادران مهاجر افغان در راه ورود به ایران روی داد که دو طرف از این حادثه ابراز تأسف کردند و گفتوگوهای ...
برخی کشورها در راستای ارتقای جایگاه خود در منطقه به دنبال نفوذ در افغانستان هستند تا از این طریق تأثیرگذاری منطقهای داشته باشند. از این منظر افغانستان ویترین نمایش قدرتهای منطقهای است؛ بنابراین قدرتنمایی منطقهای برخی کشورها را نیز باید معضل افغانستان در منطقه برشمرد.
یک کارشناس مسائل فلسطین، گفت: در ارتباط با موضوع فلسطین شاهد کشمکش میان دو جریان در برخی از کشورهای عربی و اسلامی هستیم که رهبری یکی از این جریانها بر دوش ملتها و جریان مقاومت است و رهبری دیگر جریان، بر عهده دولتهایی است که در راستای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی حرکت میکنند.
فوق تخصص ریه کودکان در بیمارستان ماریا فرری، بیشترین ابتلای کودکان و نوجوانان به کرونا را در گروه سنی ۱۷–۱۵ سال و جنس مذکر برشمرد و گفت: با توجه به شیوع بالای بیماری در جهان، شاهد عواض نادر بیماری نیز خواهیم بود.
کارشناس مسائل جنوب آسیا گفت: رئیس اجرایی پیشین افغانستان معتقد است که آرای بایومتریک تماماً به نفع او بوده اما ریخته شدن برگههای رای به نفع رئیسجمهوری، اوضاع را کاملاً تغییر دادهاست.
مهندس «سید محمدباقر مصباح زاده» کارشناس مسائل سیاسی افغانستان و مدیرکل خبرگزاری پیام آفتاب در مصاحبه با «مرکز بینالمللی مطالعات صلح» گفت: منتقدان اشرف غنی مانند خود غنی پیرو سیاستهای آمریکا و غرب بوده و در سیاست خارجی اختلاف اصول ندارند. مهمترین انتقادات آنها از اشرف غنی مربوط به عملکرد سیاسی وی در ...
سفیر یمن در ایران میگوید: «اشتباهی که دربارهٔ این جنگ وجود دارد این است که میگویند جنگ عربستان و یمن. در حالی که این جنگ در درجه نخست جنگ آمریکایی- سعودی علیه یمن است. آنان شورای امنیت، اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی را به عنوان پوششی برای این جنگ قرار دادند و از آنها استفاده ابزاری کردند تا وانمود ...
کارشناس مسائل شبه قاره با بیان اینکه به نظر میرسد آمریکا در حال سرمایهگذاری بر داعش در افغانستان است، گفت: آمریکاییها میخواهند نیروهای افراطی طالبان را جذب داعش کنند و مسائلشان را از طریق داعش پیش ببرند.
معاون پیشین مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه ایران گفت: روش آمریکا در ۱۷ سال گذشته نه تنها هیچ مشکلی را در افغانستان حل نکرده، بلکه بر مشکلات مردم افغانستان، منطقه و همسایگان و حتی خود آمریکاییها هم افزودهاست.
سفیر پیشین ایران در افغانستان گفت: افراد حاضر در تیم رئیسجمهوری آمریکا نمیخواهند صلح با طالبان به اسم نماینده فعلی این کشور در امور افغانستان ثبت و ضبط شود.
شکست مذاکرات دولت ترامپ با طالبان افغانستان و اعلام مرگ مذاکرات از سوی واشینگتن، نگرانیها در مورد وضعیت امنیتی در افغانستان را تشدید کردهاست. در آستانه برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در افغانستان، هم طالبان و هم آمریکا اعلام کردهاند سطح درگیریها را با یکدیگر افزایش میدهند.
«طالبان در زمان آتشبس ثابت کردند که در عمل خود صادق هستند و در آتشبسی که اعلام کرده بودند، حتی یک فیر هم نکردند، بنابراین اگر طالبان وارد حکومت شوند، بدون شک صلح سراسری را شاهد خواهیم بود و امنیت در کُل افغانستان تأمین خواهد شد.»
«این جنگ توسط امریکاییها به میان آمدهاست. وقتی آنها افغانستان را ترک کنند، جنگ متوقف خواهد شد. طالبان در کشور سهم خواهند گرفت. آنها باید با مردم مذاکره کنند و همراه ما آبرومندانه زندگی کنند. اگر دیگر مداخلهٔ خارجی نباشد، آنها میتوانند با آرامش با ما زندگی کنند.»