اکنون که حدود 9 ماه از سقوط دولت اشرف غنی میگذرد سیگار دفتر سربازرسی ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان در گزارش تازهای از عوامل فروپاشی نیروهای امنیتی و ارتش ملی افغانستان و نظام جمهوری و سقوط دولت کابل پرده برداشته است.
زمین گذاشتن اسلحه و دیالوگ بین الافغانی باید در اولویت طالبان و رهبران مخالف طالبان قرار گرفته و از طریق دیپلماسی به حل مسائل و مشکلات افغانستان بپردازند.
آیا هجوم به جلسه شورای علما و بهم ریختن آن با توسل به خشونت به نوعی ترساندن شورای علما و چنگ و نشان دادن با آنهاست تا از پیگیری مطالبات مردم اهل تشیع دست بردارند؟
مشکلات سیاسی افغانستان بسیار بزرگتر و فراتر از آن است که با برگزاری لویه جرگه پایان یابد. برای حل بحران طولانی مدت افغانستان باید ریشههای بحران افغانستان که همان تبعیض و سلطه قومی و انحصار قدرت است از میان برداشته شود.
آنچه که مسلم است این است که رفتارهای دوگانه غرب با گروه طالبان نه منجر به تشکیل حکومت فراگیر و همه شمول خواهد گردید و نه منجر به رعایت حقوق و آزادی زنان و باز شدن درهای مکاتب بر روی دختران.
حمله به لیسه سیدالشهدا در غرب کابل در واقع حمله لشکر جهل به علم و دانایی بود و این مسأله را برای همگان روشن ساخت که تفکر تکفیری با علم و دانش سر ستیز دارند.
درز این اطلاعات نشان میدهد که کسب رتبه اول افغانستان در فساد اقتصادی بیجهت نبوده و یکی از مهم ترین دلایل سقوط نظام پیشین غرق شدن مقامات در انواع فسادها بوده است.
یکی از دلایلی که داعش توانسته است به این راحتی حملات خود به مراکز آموزشی و دینی شیعیان و اهل تصوف را برنامه ریزی و اجرا نماید ساده انگاری داعش و کم اهمیت جلوه دادن حضور و خطرات این گروه در افغانستان است.
اکنون که در در دهمین سالروز امضای آن پیمان قرار داریم نه آمریکا در افغانستان حضور دارد و نه دولت جمهوری افغانستان که آن پیمان را با دولت ایالات متحده به امضا رسانده بود.
برگزاری مراسم پرشکوه روز قدس و راهپیمیایی در این روز از جانب ملتهای مسلمان از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا در سایۀ همین حمایتها از آرمان فلسطین در روز جهانی قدس است که ما هر ساله شاهد تقویت روحیه رزمندگان فلسطینی و افزایش توان جبهۀ مقاومت در منطقه بویژه مقاومت فلسطین بودهایم.
ظلم و استبداد و سیاست سرکوب و بیتوجهی به خواستههای مردم و ارزشهای دینی و فرهنگی جامعه باعث گردید که مردم علیه رژیم کمونیستی دست به قیام مسلحانه بزنند و به فکر سرنگونی آن برآیند.
تجربه ناکام کودتای ۷ ثور/اردیبهشت ۱۳۵۷ که منجر به قیام مردم و در نتیجه منجر به سقوط رژیم کمونیستی گردید نشان میدهد که در شرایط کنونی نیز سیاست سرکوب و استبداد جواب نخواهد داد.
این انفجارهای سریالی و پشت سر هم زنگ خطر جدی را برای برهم زدن امنیت شکننده افغانستان به صدار درآورده است و این پیام را میرساند که طالبان حتی توان حفاظت از جان افراد و مسئولان خود را هم ندارد.
هرچند که برخی از تحلیلگران تنش میان طالبان و پاکستان را ساختگی و برای انحراف افکار عمومی ارزیابی میکنند اما حوادث اخیر و بمباران 4 روستا در ولایت خوست و گلوله باران مناطقی از کنر توسط نیروهای نظامی پاکستان نشان میدهد که تنش در روابط طالبان و پاکستان جدی است و کم کم رو به وخامت میگذارد.
نشر گسترده این نوع ویدیوها واکنشهای گستردهای را در پی داشته است و حتی مقامات طالبان که عامل اصلی مهاجرت مردم افغانستان است نیز به این قضایا واکنش نشان داده اند.