گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
زیربخش ها
گزیده ای از اخبار
آیتالله سید اسحاق نقوی وزیرآبادی در سال ۱۲۵۰ خورشیدی در قریهی وزیرآباد کابل دیده به جهان گشود. پدر بزرگوارش سید مهدی نقوی که از علمای زمان خود بود سید اسحاق را از سن ۷ سالگی تا ۲۰ سالگی تحت تعلیم و تربیه قرار داده و او را با ادبیات فارسی و عربی آشنا ساخت.
خواجه عبدالله انصاری همانی که در کازرگاه شریف هریوای باستان مدفون است و آستانش زیارتگاه خاص و عام می باشد. آنی که هریوگان پیرهراتش خوانند و به نام و نشانش افتخار کنند.
شاعران، نویسندگان و فرهنگ دوستان افغان در شهر ونکوور کانادا روز ۲۷ فبروری مقـام، آفریدهها و خاطرات استاد ارزشمند، محمد عبدالحمید اسیر ملقب به "قندی آغا"، یکی از بیدل شناسان پیشتاز و کم نظیر کشور ما را طی محفلی شانداری در سالون خانه فرهنگی "مولانا" گرامی داشتند.
محمد سعید در ده خیر آبـاد ، قـریه عمرزئی ولایت لغمـان در یک فامیل روحانی ، تصوفی و مدرس در سال « ۱۳۰۰ هجری شمسی » چشـم به جهـان گشـود .
وحید مژده از کارشناسان شناخته شده ی مسائل سیاسی افغانستان است که زندگینامه اش از قول خودش به شرح زیر تدوین شده است:
عبدالهادی ارغندی وال، در سال ۳۳۱ در منطقه ی ارغنده در پغمان دیده به جهان گشود و در سال ۱۳۵۵ از دانشکده اقتصاد دانشگاه کابل فارغ شد.
سیدمنصور نادری در سال ۱۳۱۵ در یک خانواده روحانی اسماعیلی در دره ی کیان در ولایت بغلان چشم به جهان گشود.وی توسط پدرش که رهبر مذهـبی، شاعر و مؤلف ۵۴ جلد کتاب بود تعلیم داده شده و تربیت شد.
خانم روشندل وفرهنگی هموطن ما، محترمه شفیقه نورزی، سند فراغت دانش کمپیوتر را از انستیتوت نابینایان عام المنفعه ونکوور، کانادا به درجه عالی بدست آوردند.
پیام آفتاب: آیت الله تقدسی ازعلمای برجسته شیعه است که از سالیان درازی به این طرف در خدمت مکتب اهل البیت «ع» قرار داشته و به تدریس و تبلیغ معارف دینی مشغول است.
دکتر سید عسکر موسوی از روشنفکران فرهیخته و از فعالان سیاسی دهه ی پنجاه و شصت خورشیدی است که در روند شکل گیری جریان های سیاسی و فکری در افغانستان و بخصوص در میان جوانان شیعه، نقش مؤثری داشته است.
نورالله وثوق در شهر باستانی هرات، غرب افغانستان امروزی دیده به جهان گشود و تحصیلات دبیرستانی خود را در آن شهر به پایان رساند.
در تاریخ قرن ۱۸ و ۱۹ افغانسـتان تعداد مردان بزرگ که شـخصیت و کارنامه های درخشـان ایشـان طوری که شـاید و باید معرفی نشـده زیاد اسـت، از آن جمله یکی نایب امین الله خان لوگری اسـت
دکتر هدایت امین ارسلا در ۱۲ جنوری سال ۱۹۴۲ در شهر کابل متولد شده است. وی بعد از تکمیل صنف دوازدهم در کابل، مدرک لیسانس و ماستری (فوق لیسانس) خود را در رشته اقتصاد از ایالات متحده امریکا اخذ نمود.
حامد کَرزی که ادر حال حاضر رییس جمهور افغانستان است در ۲۴ دسامبر سال۱۹۷۵میلادی، در روستای کرز در نزدیکی قندهار متولد شد. پدرش عبدالاحمد کرزی از متنفذان قوم پوپلزی و معاون رییس پارلمان افغانستان در سالهای دهه شصت میلادی بود.
دکتر اشرف غنی احمدزی یکی از تکنوکرات های مسلکی افغانستان است. وی پروفیسور انسان شناسی در دانشگاه جان هاپکنز در ایالات متحده امریکا بود.
عبدالله عبدالله هلمندی فرزند غلام محی الدین زمریالی سناتور انتصابی از ولایت هلمند، در تاریخ پانزدهم میزان ۱۳۳۹ خورشیدی مطابق سال ۱۹۶۰ میلادی به دنیا آمده است
ملا عبدالسلام راکتی فرزند حاجی منظر خان متولد سال ۱۳۳۶هـ ش ولسوالی نوبهار ولایت زابل، سکونت اصلی زابل ، در زندگینامه راکتی در پارلمان آمده است که وی تحصیلات دینی دارد.
داکتر فروزان «فنا» بنت جنرال محمد شفیع هست و در یک خانواده روشنفکر و متدین در سال ۱۳۴۸ در شهر کابل دیده به جهان گشود.
سیدجلال کریم که بنام سید جلال نابغه شهرت دارد درسال ۱۳۴۸ درکابل متولد گردید. پدرش معلم بود وظیفه مقدس معلمی را دریکی از لیسه های عالی کابل بدوش داشت.
خانم شهلا عطا در سال ۱۳۴۶ خورشیدی در کابل تولد شده، ۱۴ پاس و معاون داکتر است. خانم شهلا عطا نماینده مردم کابل در پارلمان از تاریخ ۱۷ حوت کاندیداتوری خود را برای انتخابات آینده ریاست جمهوری اعلان نموده بود.