سید حسین حسینى دره صوفی در سال ۱۳۲۹ هـ.ش در «کمج» از روستاهاى شهرستان درّه صوف، از توابع ولایت «سمنگان» دیده به جهان گشود. او در کودکى یتیم شد و زیر نظر عمویش، سید حسن آخوند - مؤسس مدرسه امام صادق علیهالسلام واقع در کمج - پرورش یافت.
یکی از مصادیق بارز خشونت و نقض حقوق بشر کوچاندن اجباری مردم از شهر ودیار شان است که در ماههای اخیر اتفاق افتاده است و تعدادی زیادی از مردم از ولایتهای پنجشیر و دایکندی از مناطق و روستاهای شان به اجبار کوچانده شده و خانههای شان ویران گردیده اند.
سومین قانون اساسی افغانستان که در تاریخ ۹ میزان/مهر ۱۳۴۳ توشیح گردید یکی از بهترین قوانین گذشته افغانستان بودهاست که موجب آن حقوق شهروندی و آزادیهای سیاسی و آزادی فعالیت احزاب سیاسی و فعالیت آزاد رسانهها لحاظ گردید.
قتل فجیع دکتر نجیب الله به دست طالبان و آویختن او از ستون برق در چهار راه آریانای کابل احساسات عدهای از مردم افغانستان را بر انگیخت و حتی او را به یک قهرمان مبدل کرد و موجب شد که از او با احترام یاد کنند و او را یک چهره وطن دوست و آشتی جو معرفی نمایند.
تنها تغییری که در این 20سال در طالبان به وجود آمده این است که آنها سیاست مدار تر شده اند و بازی با کلمات و استفاده از رسانهها را یاد گرفته اند و هیچ تغییری در جهان بینی و نگرش طالبان به وجود نیامده است و روی کرد شان در قبال زنان و دختران کمافی السابق است.
جامعه شیعیان افغانستان در طول تاریخ کشور همواره در کنار برادران اهل سنت شریک غم و شادی مردم این سرزمین بوده و در راه حفظ استقلال کشور و مقابله با متجاوزان پا به پای هموطنان اهل سنت خود رزمیده و جانفشانی کرده و در راه استقلال کشور مبارزه نموده اند از این رو حق طبیعی خود میدانند که در آینده کشور و نظام آینده جایگاه شایسته داشته و از حقوق یکسان و برابر ...
گویا طالبان هنوز واقعیت موجود جامعه افغانستان و تغییرات گسترده در عرصههای مختلف عملی، فرهنگی و تکنولوژی را درک نکرده و باز هم اصرار بر پیمودن مسیرهای اشتباه گذشته دارد و به فکر ایجاد حکومت تک قومی و انحصاری است غافل از اینکه مسیری که طالبان در پیش گرفته به ترکستان منتهی شده و به استقرار صلح و ثبات نخواهد انجامید.
کابینه تک قومی و انحصارگرایانه طالبان با واکنش منفی مردم افغانستان و جامعه جهانی مواجه گردید و این مسأله به رسمیت شناخته شدن طالبان از سوی کشورهای دیگر و سازمان ملل را با چالش مواجه کرد و موجب شد که کشورها و سازمان ملل از به رسمیت شناختن طالبان خودداری کنند.
خبراین انفجارها در رسانهها انعکاس زیادی یافت و توجهات زیادی را به خود جلب نمود و سوالاتی را هم نزد افکار عمومی به وجود آورد که چه کسانی پشت این انفجارها بوده اند؟ هدف از این انفجارها چه بوده است؟ و آیا واقعا داعش در این انفجارها دست داشتند یا قضیه چیز دیگری است؟
ترور مشکوک برهان الدین ربانی در ادامه ترورهای زنجیرهای و حذف شخصیتهای مؤثر ملی و جهادی بود که از ترور جنردال داود شروع شد و ادامه یافت و عاملان آنها پیدا نگردید.
مهم ترین مشکل افغانستان و ریشه اصلی بحران انحصار قدرت و تبعیض قومی، زبانی و مذهبی در گذشته بوده است که اکثریت مردم افغانستان از آنها رنج برده اند و برای از بین بردن آن و تشکیل یک حکومت ملی به جای حکومت تک قومی و برقراری عدالت اجتماعی و رفع تبعیض سالها مبارزه کرده اند.
لحن و مواد این قطعنامه پیام جدی به طالبان دارد که فعلا به رسمیت شناختن حکومت طالبان را با مشکل مواجه ساخته و حامل این پیام است در صورتی که طالبان منش و روش خود را عوض نکرده و به فکر حاکمیت انحصاری و تک قومی باشد حکومت طالبان به رسمیت شناخته نخواهد شد.
وقتی مسایل تاریخی بازگو و یاد آوری میشوند برخی از دوستان موضع منفی اتخاذ کرده و برخی دیگر نیز از در خیرخواهی و مصلحت اندیشی پیش آمده و به نصیحت میپردازند که از پرداختن به مسائل تاریخی و حوادث گذشته دوری کنیم تا مبادا شعلههای کینه و نفاق را روشن کند و موجب اختلاف بین مردم شود.
هم اکنون ویدیوهایی از ولایت دایکندی در شبکههای اجتماعی منتشر شده که نشان میدهد طالبان به 300 خانواده دستور ترکخانهها و کوچ اجباری داده است. و آنها از جامعه جهانی و نهادهای حقوق بشری دادخواهی میکنند.
در جنگ تحمیلی عبدالعلی مزاری و گلب الدین حکمتیار بر مردم شیعه غرب کابل حدود 30هزار نفر از مردم ملکی و غیر نظامی غرب کابل کشته و زخمی گردیدند که در نوع خود یک فاجعه تکان دهنده بیسابقه بود.
قطع اینترنت و برق و جلوگیری از ورود خبرنگاران به این منطقه موجب شد که طالبان بتواند دور از چشم رسانهها و با خیال راحت به کشتار غیر نظامیان و نقض حقوق بشر بپردازد و مردم را از خانه و دیارشان با زور تفنگ وادار به مهاجرت نماید.
پیچیدگی این حملات سوالات زیای را برای مردم جهان به وجود آورد که چگونه یک گروه تروریستی توانسته است این عملیات بزرگ، پیچیده و خطرناک را در خاک آمریکا با موفقیت به انجام برسانند و سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا CIA از آن مطلع نشده و پیشگیری نکردند؟ از این رو همه با دیده تردید به آن نگاه میکنند و دست سازمانهای جاسوسی برخی کشورها از جمله خود آمریکا را در ...
هرچند که این حکومت را سرپرستی و موقت اعلام کرده اما این میتواند نشاندهنده شکل و ساختار حکومت آینده افغانستان باشد و بعید است که در ساختار حکومت دایمی هم تغییرات قابل توجهی ایجاد گردد.