گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
زیربخش ها
گزیده ای از اخبار
ارقام اخیر نشان میدهد که در ولایت برتش کلمبیای کانادا در حدود چهارده هزار افغان مهاجر حیات به سر میبرند و تعــداد نخبگان در عرصۀ ادب و هنر نیز دیده میشوند که از جمله شاعر گرانمایه ولی گوشه گیر که نمیخواهد به شهرت و نام برسد، محترم فاروق غیور نیز دیده میشود.
مهدي ظفر در سال ۱۳۱۲ خورشیدی در زندهبانان کابل در یک فامیل روشنفکر دیده به جهان گشوده و تحصیلات ثانوی را در لیسه عالی استقلال و تحصیلات عالی را در فاکولته حقوق و علوم سیاسی دانشگاه کابل به پایان رساند.
صلاحالدین ربانی در بیستم ثور سال ۱۳۵۰ در شهر کابل متولد گردید، وي دورهي متوسطه و ثانوی را در پاکستان خواند و بعد از فراغت از لیسه براي ادامهي تحصیل، عازم عربستان سعودی شد.
بازگل بدخشی، نام او «آدینه»، لقبش «بازگل بدخشی» است. در سال ۱۹۰۲ میلادی در قریه مربوطات ولسوالی «کشم» بدخشان چشم به جهان گشود.
عليدوست خان پسر فردوس زوار، پسر غولی (غلام علی)، پسر پالو (پهلوان) اصلاً از پهرستان شهرستان بود، مگر پدرانش از آنجا به سکدیز هجرت کرده در همآنجا سکنی پذیرفته بودند.
پیام آفتاب: برهانالدین ربانی رهبر حزب جمعیت اسلامی افغانستان، رئیس جمهور سابق افغانستان و نماینده مجلس نمایندگان افغانستان در ۲۹ سنبله ۱۳۱۹ در شهر فیض آباد مرکز ولایت بدخشان افغانستان متولد شد.
احمدشاه مسعود در سالهای جنگ حکمتیار علیه کابل و دولت مجاهدین بارها تلاش کرد تا از راه مذاکره و تفاهم او را از تداوم جنگ بازدارد. مسعود در جوزای ۱۳۷۱ با قبول هرگونه خطری به منطقه ی تحت کنترول نیروهای حکمتیار در شرق کابل رفت و با او معاهده ی صلح و ختم جنگ را امضاء کرد. وقتی بر اساس این معاهده که حکمتیار ...
آقاي عالم افتخار در نوشته هایش به درد و آلام مردم و جامعه اشاراتی دارد. داستانهایش رنگ و بوی اجتماعی دارد. یک اثر او تحت عنوان «دیوهای چرمین کمر» که شامل چند نمایشنامه است، در سال ۱۳۶۱ ش. از طرف وزارت اطلاعات و کلتور چاپ شده است. چند داستان او در کتاب به نام «گذرگاه آتش» از طرف انجمن نویسندگان افغانستان ...
استاد عبدالکریم تمنا هروی از شاعران معاصر افغانستان است.
علامه الحاج شیخ محمد علي مدرس افغاني فرزند مرادعلی در سال ۱۲۸۴ خورشیدی در قریه خربيد المیتو ولسوالي جاغوري از توابع ولایت غزنی کنونی چشم به جهان گشود.
سيد اسحاق شجاعي در سال ۱۳۴۰ش در ولسوالي بلخاب ولايت سرپل به دنيا آمد. فوق ليسانس دارد و بيش از بيست سال است كه در عرصههاي ادبيات، فرهنگ، پژوهش و مطبوعات قلم ميزند.
آقاي عرفاني از جمله شخصیتهای مبارز شیعه است كه هم اينك رهبر حزب وحدت اسلامي ملت افغانستان و نماينده شهر كابل در ولسي جرگه(مجلس نمايندگان) مي باشد.
«بابه قِران» هنرمند آواره و درویش ولسوالی خلم (تاشقرغان) ميباشد. نام اصلی وي عبدالغفار و فرزند سلطان بود. وي در سال ۱۲۸۹ خورشیدی در «گذرده حسن» ولسوالی تاشقرغان ولایت سمنگان پا به جهان هستی گذاشت.
«جلالالدین فارسی» نویسنده، مبارز سیاسی و متفکر انقلابی، در سال ۱۳۱۲ در مشهد مقدس چشم به جهان گشود. پدر وی در اواخر دورهٔ قاجاریه با بخشی از خانوادهٔ خود از هرات به مشهد مهاجرت کرده بود.
مسكينيار، در ۸عقرب سال۱۳۲۷ (۲۶سپتامبر سال ۱۹۴۸ميلادي) در یک خانوادهي روشنفکر در شهر کابل بهدنیا آمد. ملیت او پشتون ودر قوم محمدزائی میباشد.
حجتالاسلام والمسلمين جناب آقاي شيخ محمداسحاق اخلاقي از علماي شناخته شده و مجاهد افغانستان است كه عمر شريفش را تا كنون در ترويج و تبليغ دين و مذهب اهل بيت(ع) و دفاع از سرزمين و استقلال افغانستان در برابر متجاوزان خارجي و عمال داخلي آنها سپري كرده است.
استاد فیض محمد عاطفی هروی در سال ۱۳۰۶ خورشیدی چشم به جهان گشود و تحصیلاتش را در مکاتب بابا ولی مست، لیسه رشدیه و مکتب نظامی به پیش برد و بعدا وارد دانشکده حربیه دانشگاه کابل شد.
از داملا آدينه محمد عرب مي گوئيم. از دانشمندي كه به عنوان بزرگترين عالم دين در روزگارش شناخته شده است. عالمي كه مرد عمل بود و حين نخستين تجاوز روسنها به افغانستان درسال ۱۳۰۷ با شاگردانش كفن پوش درصحنه جهاد آمد و برعليه كفر وتجاوز اعلان جهاد كرد.
محمدبشیر رحیمی در سال ۱۳۵۰ در روستایی بهنام خیابک از توابع ولایت بلخ دیده به دنیا گشود. بهگفتهی خودش، صنف دوم ابتدایی بود که کودتای ۷ ثور، دروازه های مکاتب را برای همیشه بهرویش میبندد.
پدربزرگوار موحد شهید، نورمحمد خان فرزند محمد ابراهیم خان از نوادههای ملک نورخان از قوم نورخان خیل مسکونی ده بابا علی ولایت کاپیسا مرتبط به قوم صافی است.