شکست سنگین شوروی در افغانستان در نهایت به انحلال اتحاد جماهیر شوروی منجر شد زیرا پس از شکست و خروج شوروی از افغانستان مردم کشورهای عضو اتحاد شوروی جرأت نمودند شعار استقلال طلبی سر دهند و یکی پس از دیگری اعلام استقلال نمایند.
نقش مردم درۀ صوف در جهاد و مقاومت ایجاب می کند که دولت افغانستان توجه ویژه ای به این ولسوالی و بازسازی این ولسوالی داشته باشد و پروژههای عمرانی مفیدی را برای ارج گذاری به فداکاری مردم درۀ صوف در این ولسوالی به اجرا بگذارد.
پس از کودتای 7ثور/ اردیبهشت 1357 کمونیستها در افغانستان و به قدرت رسیدن حزب دموکراتیک خلق در کابل زمینه برای مداخله مستقیم و حضور ارتش شوری در افغانستان آماده گردید و رهبران اتحاد جماهیر شوروی را به اشغال افغانستان و ضمیمه کردن آن کشورهای سوسیالیستی عضو اتحاد شوری وسوسه کرد.
اوج گیری قیامهای مسلحانه علیه رژیم وابسته به شوروی و به خطر افتادن رژیم باعث شد که رهبران اتحاد جماهیر شوروی برای هم برای دستیابی به اهداف امپریالیستی و توسعه طلبانۀ خود برای رسیدن به آبهای گرم و جنوب آسیا و هم حفظ و نجات رژیم دست نشاندۀ خود به اعزام نیرو و اشغال نظامی افغانستان اقدام نماید و با بیش از 120 هزار سرباز تا به دندان مسلح و مجهز به مدرن ...
پیام آفتاب: ۶ جدی برابر است با سالروز تهاجم نظامی شوروی به خاک افغانستان. به همین بهانه بر آن شدیم تا با بررسی رخدادهای تاریخی قبل و بعد از این واقعه، یاد و نام مجاهدان راستین حق علیه باطل را زنده داشته و در نهایت به مطابقت اوضاع گذشته با اوضاع فعلی کشور بپردازیم.
در ششم جدی سال 1358 هجری شمسی، ارتش سرخ شوروی سابق با تمام توان و با استفاده از تجهیزات پیشرفته به افغانستان حمله کرد و یکی از روزهای سیاه تاریخ کشور را رقم زد. در این تجاوز تمام زیرساختهای کشور از بین رفت و صدها هزار شهروند افغان شهید، زخمی و آواره شد.
برقکار چشمسبز شیندندی یک راز دارد. او که تفاوت خاصی با همتایان افغانش ندارد، از وقتی که مردمان محلی شیندند به یاد میآورند، زندگی سادهای را در یک روستای کوچک در غرب افغانستان نزدیک مرز ایران داشتهاست.
رویدادهای مهم ۸ و ۷ ثور که از باب یک اتفاق بسیار جالب تقویمی، به صورت معنادار پشت سر هم قرار گرفتهاند، واقعاً هم دو پدیده مرتبط به هم اما کاملاً به صورت دو خط متقاطع، دو مسیر کاملاً متضاد داشتند، ولی هر دو نشان دهنده تحولات شگرف تاریخ سیاسی کشور ما هستند.
زیان ناشی از فقدان بصیرت و منفعت طلبی لجام گسیخته نمونههای متعددی در جهان دارد اما معدوداند وقایعی که اثر خطای تصمیمگیری در آن، وسعتی به اندازه افغانستان را متضرر کرده باشد و ۲۶ دلو سالروز رخدادی است که بازخوانی آن تجربه تلخ شکست یک پیروزی را تبیین میکند.
برژینسکی انتقادهایی که طرح و نظر وی سبب رشد گروهای جهادی شده است را نپذیرفته و میگفت: «چه چیزی در تاریخ مهمتر است؟ وجود طالبان یا فروپاشی شوروی؟ وجود یک تعداد مسلمانهای به هیجان آمده یا آزادی اروپای مرکزی و پایان جنگ سرد؟»
در سال ۲۰۱۳ حامد کرزی رئیسجمهور وقت افغانستان با شماری از مقامات حکومتش در یک سفر رسمی در واشینگتن به سر میبردند. در آن سفر حامد کرزی و هیئت همراهش به دیدار برژنسکی هم رفتند. برژنسکی در این ملاقات در حضور حامد کرزی و هیئت همراهش نیز اذعان کرده بود که او طرح ایجاد بحران در اطراف قلمرو اتحاد شوروی را ریخته بود و برمبنای همین طرح، چریکهای اسلامگرای ...
از محرم سال ۱۳۶۳ تا محرم سال ۱۳۶۵ سنگلاخ بیست مرتبه مورد حمله همه جانبهٔ زمینی و هوایی نیروهای اشغالگر روسی و متحدان بومیشان قرار گرفت. تنها پایگاه امامحسین (ع) در این مدت چهارده بار مورد حملهٔ هوایی قرار گرفت، منطقهٔ خشک کرمنج که پایگاه در آنجا قرار داشت کاملاً ویران شد. بیش از ۴۶ تن از مجاهدین و مربوطین پایگاه امامحسین (ع) به شهادت رسیدند. یکصد ...
ارتش اشغالگر شوروی سابق از سال۱۳۵۹ تا سال ۱۳۶۶ بیست و دو بار، به درهٔ سنگلاخ حمله کرد. تعدد چنین حملات گسترده، از یک سو بیانگر اهمیت درهٔ سنگلاخ، و از سوی دیگر بیانگر عظمت جهاد و مردم مجاهد این دره در مقابله و مخالفت با متجاوزان خارجی و مزدوران داخلی آنها میباشد.
همایشی به مناسبت گرامیداشت از سالروز قیام مردمی ولسوالی دره صوف ولایت سمنگان در تاریخ ۲۶ دلو ۱۳۵۷ در شهر مزارشریف مرکز ولایت بلخ در شمال افغانستان برگزار شده است.
والی ولایت سرپل که در یک همایش در شهر مزارشریف مرکز ولایت بلخ در شمال افغانستان صحبت میکرد، گفت: قیام مردمی افغانستان علیه قشون سرخ شوروی سابق آزادیهای لازم را بدست آورد اما متأسفانه آسایش و آرامش به دنبال نداشت.
سید جواد حسینی، رهبر حزب عدالت و توسعه، به پایگاه اطلاع رسانی پیام آفتاب می گوید آنچه شوروی سابق را شکست داد ایمان و اراده مردم مسلمان افغانستان بود نه حمایت های مالی و تسلیحاتی خارجی به شمول امریکا و غرب و برخی کشورهای عربی.