با اینکه والی سرپل از رفتار خوب با مردم اطمینان داده بود اما در میدان عمل خلاف آن ثابت شده و چندین فرد غیر نظامی به دست جنگجویان طالبان به طرز فجیعی تیرباران شده اند.
ایران اولین کشوری که بود که بعد از زلزله اخیر در ولایتهای خوست، پکتیکا و غزنی با چندین پرواز هواپیما کمکهای دارویی، غذایی، خیمه و پتو و نیز اعزام تیم های امدادی به یاری آسیب دیدگان شتافت.
در این روزهای پریشانی و سردرگمی خبرهای جنجالبرانگیزی از ارتباط سران و سیاسیون تاجیک تبار افغانستانی مانند صلاح الدین ربانی، امرالله صالح، یونس قانونی، احمدولی مسعود، احمد مسعود، بسم الله محمدی، طارق محمدی، جنرال جرأت و … با مقامهای پاکستانی بویژه آی اس آی در پاکستان به گوش میرسد. این خبر شاید برای برخی مدعیان سیاست ورزی و سیاست ...
این قیام چهره خشن و ماهیت واقعی رژیم کمونیستی به اصطلاح طرفدار خلق کارگر و زحمتکش را آشکار و عریان ساخت که این حکومت علیرغم پسوند دموکراتیک و ادعای طرفداری از حقوق کارگران و خلق زحمتکش یک رژیم مستبد و سرکوبگر خشن ضد مردمی است.
نفس این نوع گفتگوها خالی از دستاورد هم نیست و حد اقل اینکه میتواند افغانستان را بار دیگر در مرکز توجه جهان قرار دهد و بحث بدیل برای طالبان را جدی تر بسازد.
هرچند که تلاشها برای پیشگیری از جنگ و خونریزی در جریان است اما تاکنون این تلاشها نتیجه نداده و بیثمر مانده زیرا که دو طرف از مواضع خود کوتاه نیامده است.
سیاست انساندوستانه جمهوری اسلامی ایران و همچنین اشتراکات فرهنگی و زبانی دو ملت باعث شده است که اکثریت مهاجران افغانستانی در شهرهای ایران به صورت عادی زندگی کرده و از امکانات بهداشتی و تحصیلی بهره مند باشند.
گسترش و تداوم این نوع حملات بر معابد و مراکز دینی اقلیتهای دینی و مذهبی نشان دهنده عدم توانایی طالبان در تأمین امنیت شهروندان افغانستان و مراکز مذهبی و دینی آنان است.
وابستگی به قدرتهای بیرونی اعم از کشورهای همسایه و یا قدرتهای فرامنطقهای نتیجهای جز بدبختی برای کشور ما ندارد و نمی تواند موجب تحکیم امنیت و ثبات افغانستان شود.
توسل به زور و آغاز جنگ در بلخاب میتواند آتش زیر خاکستر را شعله ورتر کرده و دامنه جنگ را به دیگر نقاط کشور نیز گسترش دهد که به نفع هیچکس نخواهد بود و این مردم افغانستان است که قربانی بیشتر خواهد داد.
گسترش فقر با افزایش کودکان خیابانی و یا به اصطلاح کودکان کار رابطه مستقیمی دارد به هراندازه که فقر گسترش مییابد کودکان کار نیز افزایش مییابد و به هر اندازه که گرسنگی افزایش یابد، کار شاقه کودکان هم افزایش می یابد.
حدود ده ماه از سقوط نظام جمهوری افغانستان به دست طالبان میگذرد. در میانه ماه اسد/مرداد 1400 درپی فرار سوال برانگیز اشرف غنی به امارات متحده عربی طالبان موفق شد بدون درگیری وارد کابل شده و پس از 20 سال قدرت را دوباره در افغانستان به دست بگیرد.
پس از فرار اشرف غنی و سقوط نظام جمهوری تحلیلهای مختلف و متفاوتی از سوی افراد و نهادهای ...
از بارزترین خصلتهای امام، ایمان و اطمینان خاطر بود. آنهایی که ایشان را درک کردهاند، میگویند که امام در تمام فراز و نشیبهای زندگی خود، حتی یک لحظه دچار اضطراب نشد.
امام خمینی (ره) بادرایت و هوشیاری پایههای نظام اسلامی را چنان محکم و استوار بنا کرد که اکنون که بیش از سه دهه از رحلت امام میگذرد این نظام قوی تر از گذشته به حیات خویش ادامه داده و با پشت سرگذاشتن موانع سخت، مقتدرانه رو به جلو در حرکت است.
اگر رهبران طالبان خواهان حل دایمی بحران افغانستان و استقرار صلح و ثبات در کشوراند باید زمینه توافق بر سرتشکیل حکومت جامع و فراگیر و تدویر لویه جرگه قانون اساسی را فراهم کنند.
کشورهای منطقه و همسایه افغانستان نگران است که تداوم ناامنی و گسترش جنگ در افغانستان زمینه را برای فعالیت و رشد گروههای تروریستی فراهم آورده و ناامنی را به کشورهای منطقه و همسایه افغانستان منتقل نماید.
افتتاح این نمایشگاه میتواند گامی بلند در راستای توسعه تجارت و مناسبات اقتصادی دو کشور باشد و هر دو طرف از ظرفیتهای همدیگر استفاده نمایند و این نمایشگاه زمینه بیشتر صادرات کالاها و محصولات تولیدی افغانستان را به بازارهای ایران فراهم نماید.