مقامات نظامي و سياسي آمريكا و همپيمانان نظامي آن در افغانستان به اين حقيقت رسيدهاند كه نيروهاي نظامي غرب در برابر شبهنظاميان طالبان بشدت درمانده شده و در حال باختن جنگ هستند.
به گزارش فارس به نقل از روزنامه هافينگتن پست، آنچه در اجلاس هفته گذشته لندن در مورد افغانستان مايه شگفتي همگان و ناظران سياسي جهان شد، اين بود كه نمايندگان نظامي و سياسي آمريكا، ائتلاف نظامي ناتو، سازمان ملل و مقامات دولت كابل، همگي به اين توافق رسيدند كه براي رسيدن به صلح در منطقه بايد با نيروهاي ارشد طالبان مذاكره كرد و آنها را به تدريج وارد تصميم گيريهاي سياسي نمود.
اين روزنامه آمريكايي روز جمعه با اشاره به برخي اظهارات متفاوت در نشست اخير سران كشورهاي غربي و افغانستان و همچنين كشورهاي همسايه آن تصريح كرد كه آنچه بوضوح مشاهده شد امر بود كه آمريكا و همپيمانان نظامي آن كه 9 سال پيش در قالب نيروهاي سازمان پيمان آتلانتيك شمالي به افغانستان حمله كردند، عليرغم داشتن انبارهاي عظيمي از تجهيزات نظامي بسيار پيشرفته و ميلياردها دلار هزينه جنگي، در حال باختن جنگ طولاني در برابر شبهنظاميان طالبان در افغانستان هستند و مردان قبيله نشين افغان با حداقل تجهيزات نظامي كه بسيار ابتدايي است، ارتش تا دندان مسلح آمريكا و ديگر كشورهاي غربي مسقر در افغانستان را مايوس كرده و ماشين نظامي آنان را به كلي از حركت رو به جلو بازداشتهاند.